Subscribe
Saturday, July 14, 2012

Grēka zieds

Posted by Jānis


Te, lai izteiktu pilnīgu viedokli, ko skaidri varētu saprast man nāktos gari rakstīt politiski vēsturiskās domas maiņas skatījumā un tādus tekstus ne visi izlasītu ar pienācīgu nopietnību. Tomēr būtu labi, ja viss būtu tik vienkārši. Manuprāt te iezīmējas problēma, kura pastāv neierobežoti no valstu robežām. Varam jau priecāties par aktivitātēm no dažādām organizācijām un tam mazākumam, kas to iegūst no baznīcas puses, taču es saskatu ko citu. Sabiedrība ir izvirtusi, to nevar neredzēt un pastāvot mūsdienu plašajai brīvi pieejamai informācijas plūsmai, arvien jaunākā vecumā tas sakņojas bērnos. Masu izvirtības kults, tā es spēju saukt vien šo pasauli. Vērtības tajā ir zaudējušas nozīmi, runā par un ap seksualitāti to izvirzot priekšplānā, cenšoties to ātrāk apskaidrot izskaidrot u.t.t Tas nav pareizi, jo par to vispār normāli nemaz nebūtu domāt jau jaunībā un vēl vairāk publiski par to runāt par daudz, aizmirstot to galveno kas veido attiecības. Atvainojos, bet to neveido plika drāšanās.
Līdz ar to ir skaidrs, ka no bērnības tās vērtības jāveido ģimenē un jāstiprina caur  izglītību skolā, kā izvēles ticības mācība un obligāta tēvzemes mācība visiem pārējiem. Tā pamatos ieliekot vērtības, kas audzina bērnus par īstiem vīriešiem un sievietēm ar attiecību izpratni pareizā nolūkā. Par šo vērtību tēmu pietiekami bieži sanāk aizdomāties, bet nesen jo īpaši to raisa publiskā telpā aktualizētās diskusijas par demogrāfiju un tur tās pieskārās arī šai tēmai par vērtībām un tās, manuprāt, ir pamatā demogrāfijai un diskusijas tēmai. Mūsdienu sistēmai ir jāizaudzina padomju okupācija laikā iesāktais, kad izaudzināja veselu paaudzi ,,vīriešu’’, gļēvuļus bez atbildības, jo uztaisīt bērnu nav liela māka, bet to audzināt uzturēt aizsargāt un darīt to kopā ar otru pusīti ir cits stāsts. Tas savukārt radīja ģimenes bez normāla ģimenes modeļa, kas noveda pie sievietēm, kurām, protams ne vienmēr, bet manā paaudzē to var vērot, kurām ieaudzināts vīrietis kā līdzeklis ko izmantot un paši varat salikt kopā pie kā tas noved un šāda attieksme abiem dzimumiem ir jāizskauž caur izglītības maiņu un tā vēršot sabiedrības vērtību maiņu labāku, tad arī mazāk uztrauksimies par skaidrošanu pirms laika.
                Protams, kaut bieži izsakos nicīgi par vīriešiem, arī es esmu vīrietis,  bet godīgi sakot nedzīvoju un nevēlos dzīvot pēc sabiedrības uzspiestiem stereotipiem. Jā patiesi arī man ir jūtas, dziļi sapņi un ticība par mīlestību, cerība tikt novērtētam no otra un ja vien liktens to ļautu reiz būt labam vīram, tēvam, darīt visu, kas nepieciešams. Tāpat uzskatu, ka daudzi vīrieši ir savtīgi, ķermeņa tieksmju vergi, bez atbildības, bez sapņiem, kas skaistinātu otra dzīvi. To noliegt spētu vien aklais vai aprakstītais vairākuma vīriešu pārstāvis. Tomēr sievietes, vai viņas vienmēr ir tik atšķirīgas, tālāk no grēka. Saprotams, ka tiekot sāpinātai rodas saprotama vēlme nemeklēt, neticēt. Ar apbrīnu var vērot stipru gribu atteikties no sapņiem būt vienām un stiprām, bet reizēm, padomā, ne visi ir vienādi. Brīdī, kad sāc izmantot visus līdzīgi, tu ne ar ko neatšķiries. Lai arī maza bet ir šķīsta tā cerība, ka spējam atrast otru, lai kā to sauktu par mīlestību vai dvēseles otru daļiņu. Reizēm paliek grūti noticēt, ka ir cilvēki, kam ir svētas lietas, kas vēlas iepazīt otru, bet es ticu, ka ir kāds, kurš uzskata līdzīgi. Es ceru, ka tu, kas lasi domā un jūti līdzīgi, bet nedomā tikai tā, jo tavās rokās  ir izvēle.

.

Twitter

0 comments: