Subscribe
Wednesday, February 22, 2012

Vienas nakts stāsts..

Posted by Jānis


Nakts aust plašumā un tavā priekšā gaisma krīt ceļos un drūp. Visapkārt nakts un telpa, kad ieklausos savas sirds balsī, viņas līksmi sāpju runā. Tā ņem kā elpu manas sāpes maigi plaukstās sasildīt. Asaras un siržu smeldzi slēpju kā mazu putnu rokās. Aukstajā naktīs mazais putniņš meklē vietu, kur rast siltumu caur atmiņām par viņu, kaut labi zināja, ka divu dvēseļu sapnim bija jāmirst.
Mazajam putniņam vienmēr bija kāds kluss sapnis. Glabāja to sevī un nolēma, ka nekādā gadījumā nedrīkst pēc tā tiekties, jo tas visticamāk nav lemts, ja vien liktens pie tā aizvedīs. Iekšēji deva uzticības zvērestu šim sapnim par kāda satikšanu. Mainījās gadalaiki aizritēja gadi, līdz kādu dienu satika un iepazina viņu, radot abu kopīgo noslēpumu stāstu. [1]Visa viņas būtība tam likās tik pazīstama un labi zināma, it kā būtu  zinājis jau sen, būtu jau reiz saticis. Viņa iemiesoja visslēptāko un ideālāko priekšstatu par otra tēlu, kādu pazina un dziļi sevī gaidījis, sapņojis.
Neizteikts noslēpums, kas sākās ar sapni ir kā abu kopīgs atmiņu kamoliņš, kura pavedienu viņi, neuzdrošinājās pagarināt.  Viņam trūka ticība, ka, kas tāds ir iespējams, un tā vietā lai ticētu nojautai sevī, ka tā nav tikai  vienam, tas nekā nedarīja. Tā vietā lēnām sāka ienīst sevi, ienīst visu savu ķermeni, mēģinot tam sagādāt ciešanas, vēlējās reizēm, kaut tas, būtu savādāks, tāds, kas viņas tuvumā nebūtu tik necils, kaut mazliet līdzinātos tam patiesajam, ko vēlējās, lai saskati. Laikam ejot nebija vairs vakaru, kad nebūtu vēlējies, kaut būtu tevis mazliet cienīgāks, viņas izskata, vēl nozīmīgākas ne mazāk skaistās būtības priekšā.. Tas ir atmiņu kamoliņš, kas silda sirdi, par spīti visapkārt aizvien aukstākai ziemai.
                Savus spārnus dvēseles fragmentus tas guldīja par pamatu ligzdai. Citu skatieni ar neizpratni skaudību vēroja nezūdošo uzticību, ar kuru palika sargājot ligzdā vītu atmiņu pavedienu. Lai arī reizēm tas izdzirdēja melus, par viņa piedēvēto došanos citos būrīšos, tas nezaudēja ticību sev. Noglabājis spārnus, ne reizi necēlās citur, ne reizi acu skatiens nekavējās citur, kā vien tur tālumā, kur bija viņa, vēl klusi ticot un nepārkāpjot sev dotu solījumu un vismaz viņš zināja patiesību, par tā turēšanu.
Zemi pārņēma tumsa, ievadot nakti, kurā putniņš sirds salā plēsa zarus, kurināja uguni, lai sildītu ligzdā austo kopīgo pavedienu. Drīz atnāca ziemas elpa un zari apsniga zem sniega. Barga ziema saldēja mazās kājas, sala rokām tās padevās. Vairs nevarēja iet pēc zariem un sargāt sildošo uguni. Viņš palika tepat - atmiņu pavedienos vītā ligzdā. Sals laupīja tam kustības, liedzot turpināt aust pavedienu. Tomēr tas atrada veidu kā to darīt. Ar asarām diedza lēni, nesteidzīgi. Mazais putniņš vairs nejuta aukstumu. Tam bija kļuvis silti. To sildīja uzticība. Actiņas aizvēra ar domu par viņu un saldā miegā laidās. Rīts pienāca nomainot nakti, bet putniņš vairs nepamodās...
Ja tu atrodi mazu, maigu putna spalvu. Tā ir vēstule tev un tā saka tev:,,Domā par mani. Neaizmirsti mani. Atceries mani vienmēr, Vai vismaz atceries tik ilgi, līdz mazā spalva ir zudusi.
Tādēļ, ja atrodi mazu, maigu  putna spalvu. Tā ir tev..Pacel to un nes sev līdzi.

.

Twitter

0 comments: